«Κλειστή δομή για @λλοδαπούς σε ακατοίκητο νησί» – Η τοποθεσία που πρότεινε ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου…

«Κλειστή δομή για αλλοδαπούς σε ακατοίκητο νησί» - Η τοποθεσία που πρότεινε ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Την πρόταση που από την αρχή είχε αναδείξει το pronews.gr υιοθετεί και η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με βάση την οποία η λύση του….

προβλήματος της διαμονής των παράνομων μεταναστών στα νησιά, βρίσκεται στην μεταφορά τους σε ακατοίκητες νησίδες όπου θα δημιουργηθούν «κλειστές δομές φιλοξενίας» (πραγματικά κλειστές).

Το Ασπρονήσι, στο σύμπλεγμα των νησίδων Τοκμάκια, θεωρεί ως βέλτιστη λύση περιφερειάρχης και σύμφωνα με πληροφορίες το έχει ήδη προτείνει στην κυβέρνηση

Η πρόταση αφορά την δημιουργία κλειστού κέντρου αλλοδαπών στην νησίδα Ασπρονήσι, ανατολικά του Μανταμάδου, αντί για τη θέση Καράβα που έχει επιταχθεί για τον σκοπό αυτό στο ηπειρωτικό τμήμα του νησιού, στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Συζητήθηκε στη διάρκεια συσκέψεων που είχε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, με αυτοδιοικητικά στελέχη του νησιού. Μάλιστα, ορισμένοι αιρετοί τοπικοί άρχοντες φέρεται ότι τη θεωρούν καλύτερη από αυτή που έχει επιλεχθεί από την κυβέρνηση και εμφανίζονται διατεθειμένοι να τη συζητήσουν. 

«Δεν ξέρω αν υπάρχει επάρκεια νερού και άλλων υποδομών για 7.000 ανθρώπους. Αν ναι, γιατί όχι να το εξετάσουμε» αναφέρει αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Η εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» που έκανε τη σχετική αποκάλυψη, ανέφερε πως το έχει προτείνει ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», ήδη το σενάριο μεταφοράς της δομής στο συγκεκριμένο νησάκι εξετάζεται σοβαρά και από την κυβέρνηση.

Ο περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου έχει απευθύνει από την Πέμπτη πρόσκληση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να επισκεφθεί τη Λέσβο μέσα στο Σαββατοκύριακο για διάλογο «από μηδενική βάση», στο πλαίσιο του οποίου θα συζητήσει και την συγκεκριμένη πρόταση.

Το Ασπρονήσι βρίσκεται στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών «Τοκμάκια» σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τον Ασπροπόταμο Μανταμάδου και έχει έκταση 560 στρεμμάτων, υπερδιπλάσια από αυτήν που έχει επιταχθεί στην Καράβα για την δημιουργία της δομής.

Οι συγκεκριμένες νησίδες, με τον «εξωτικό» χαρακτήρα, είναι ακατοίκητες, δεν έχουν καμία υποδομή και αποτελούν αγαπημένο προορισμό ημερήσιων εκδρομών για τους τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται εκεί με καραβάκια από τον Ασπροπόταμο ή από τον Παλιό και περνούν τη μέρα τους στις παραλίες με την λεπτή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Αποτελούν, επίσης, κατάλληλο τόπο για καταδύσεις, αλλά και για αλιεία.

Τα Τοκμάκια έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Αιγαίου ως νησίδες «ιδιαίτερου φυσικού κάλους», ενώ αποτελούν σημείο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου Larus audouinii.

H περιοχή Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου στη Λέσβο συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

-Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

-Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.

-Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο – Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

-Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.

-Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

πηγή

πηγή 

4 σκέψεις σχετικά με το “«Κλειστή δομή για @λλοδαπούς σε ακατοίκητο νησί» – Η τοποθεσία που πρότεινε ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου…”

 1. Το Διεθνές Δίκαιο δεν αρνείται ότι τους λαθραία εισερχόμενους επιτρέπεται να τους συγκεντρώνει το κάθε ανεξάρτητο κράτος στη Λαμπεντούζα πχ (Ιταλία) ή στο νησάκι της Αυστραλίας (μου διαφεύγει το όνομά του) ή στα νησιά της Δανίας (τώρα τελευταία).
  Ή μήπως δεν αναγνωρίζει και ο ποιο αδαής ποιοι είναι οι Σύριοι και ποιοι οι Πακιστανοί ή οι Μπαγκλαντεσιανοί ή οι Νιγηριανοί; Μάλιστα Σύριοι είναι πλέον μόνο το 5% όσων εισέρχονται στην Ελλάδα και θεωρούνται και εδώ λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  Και αυτό επειδή πρόσφυγας θεωρείται κάποιος μόνο σε γειτονική ασφαλή του χώρα, αφού μετά τη λήξη της αιτίας που τον ανάγκασε να είναι πρόσφυγας, πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του.
  Σύμφωνα με τον ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, επαναλαμβάνω.

  Σύμφωνα τώρα με την ελληνική νομοθεσία, όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται.
  Εάν όλους αυτούς τους συγκεντρώναμε στη Μακρόνησο ή και στη Γυάρο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις και όπως έχουμε κάθε δικαίωμα, για ταυτοποίηση μέχρι την ενδεχόμενη απέλαση, πόσοι θα συνεχίσουν να μας έρχονται;
  Πόσοι μωαμεθανοί λαθρομετανάστες θα επιλέγουν ύστερα τη χώρα μας για να τους …ευχαριστεί ο Παυλόπουλος και να είναι …υπερήφανος ο πρωθυπούργος μας που θα …μπολιαστεί έτσι η ελληνική κοινωνία και θα συνεχίσει να γίνεται …πολυπολιτισμική;
  Κανένας.
  Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Θα σταματήσουν να μας έρχονται.
  Και αν οι Πακιστανοί δεν έχουν να φάνε στο Πακιστάν, ας τους βοηθήσουν εκεί που βρίσκονται.
  Ας τους βοηθήσει όποιος θέλει και μπορεί. Γιατί εγώ πρώτα θα ταΐσω τα παιδιά μου και ύστερα τα παιδιά όλου του κόσμου.

  Γιατί όμως εμείς, να πρέπει να τους δεχτούμε στην Ελλάδα;
  Σε μια Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία, φαγητό και τώρα χρήματα σε μουσουλμάνους λαθρομετανάστες εις βάρος των Ελλήνων;
  Ο γέρος ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, ο πατέρας αυτοκτονεί γιατί δεν έχει να δώσει τροφή στα παιδιά του, ο νέος ξενιτεύεται για να επιβιώσει και …αντικαθίστανται από αυτούς;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. συμφωνω σε οσα γραφεις … πρεπει να γινει κατι γρηγορα με αυτους πριν μας αφανισουν…αν και δεν βλεπω ορεξη απο τους κυβερνοντες να κανουν απελασεις … αντιθετα τους κανακευουν με πολυ στοργη και αγαπη ,,,λυπαμαι τους εαυτους μας και την πατριδα μας …

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Οι κυβερνώντες μας. Να κάνουν και απελάσεις… Μας κυβερνάει ο πολέμιος του νατιβισμού, αυτός που είναι …υπερήφανος που γινόμαστε πολυπολιτισμικοί και θα κάνει και απελάσεις…
    Τοθέμα είναι όμως ότι αυτόν, εμείς τον ψηφίσαμε. Όχι ότι είναι χειρότερος από τον Αλ6. Είναι το ίδιο ακριβώς.
    Που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ψηφίζουμε κανέναν από αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λαθραία εισερχόμενους αλλά και στο δήθεν χρέος μας.
    Εγώ που τα λέω αυτά δεν έχω κάποια …ονομαστική λύση. Το μόνο που ξέρω, το μόνο που μπορώ να πω, είναι μακριά από αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, μακριά από τους γαλαζοπράσινους.
    Με τους συριζανέλ πιστεύω έκανε δοκιμή ο κόσμος και απέτυχε, γιατί και αυτοί γαλαζοπράσινοι είναι.
    Οι ΑΝΕΛ (που στην ουσία είναι ΕΞΕΛ) εναι ΝΔούλοι και οι συριζαίοι είναι πασόκοι (όχι μόνο όλα τα στελέχη του αλλά και ο ίδιος ο ανθέλληνας Αλ6ς είναι ο νέος λαοπλάνος Αντρέας).
    Τώρα ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.
    Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτούς που μας κυβέρνησαν ως τώρα.
    Ούτε μπομπολιστάν και τα ΜΜΕμετίλας.
    Αλλά ούτε το δεκανίκι του συστήματος το ΚΚΕ, που πρώτον δεν είναι ΕΚΚ και δεύτερον εμφύλιος και παιδομάζωμα δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Και γράφοντας για δεκανίκι του συστήματος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν η αγανάκτηση είχε πιάσει κόκκινο, το ΚΚ είχε αναλάβει την «προστασία» της βουλής.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s