Στον Εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν η βάφτισαν στη περίοδο της Καραντίνας!!

Απαράδεκτη εντολή προς τα ληξιαρχεία: Στέλνουν στον εισαγγελέα, εκ των υστέρων, τους ιερείς και όσους…

παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση

Σε ένα απαράδεκτο όσο και προκλητικό κυνήγι μαγισσών επιδίδεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο ζητά να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν ή βάφτισαν τα παιδιά τους κατά την περίοδο της καραντίνας! Η εντολή αυτή, όμως, αφορά μόνο τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας και όχι στους πολιτικούς γάμους, για τους οποίους υπάρχει μία αδιάντροπη ανοχή! Γι’ αυτό υπάρχει η πεποίθηση ότι πρόκειται για έναν στοχευμένο πόλεμο από την Πολιτεία προς την Εκκλησία και τους πιστούς της.

Οι σφοδρές επιθέσεις της δεξιάς -κατά τ’ άλλα- κυβέρνησης επιβεβαιώνονται καθημερινά με κινήσεις που δηλώνουν εμπάθεια, προκατάληψη και οργανωμένο έγκλημα κατά της Ορθοδοξίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιδιώκει να μετατρέψει τους πολίτες σε κουκουλοφόρους μιας άλλης εποχής, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η δημοκρατία.

Στην αρχή είχαμε την αναστολή των θείων λειτουργιών, μετά την απαγόρευση εισόδου των πιστών στους ναούς για να ανάψουν ένα κερί και στη συνέχεια την προσαγωγή στον εισαγγελέα ιερέων και αρχιερέων που εκτελούσαν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα. Προέτρεπαν, μάλιστα, τους πολίτες να καταδώσουν τους ιερείς που δεν συμμορφώνονταν, κατά τα λεγόμενά τους.

Στον-Εισαγγελέα-όσοι-παντρεύτηκαν-η-βάφτισαν-στη-περίοδο-της-Καραντίνας!!

Και τώρα, με επίσημο έγγραφο, το οποίο φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα δημοκρατία, το υπουργείο Παιδείας ζητά -μέσω του υπουργείου Εσωτερικών- από όλα τα ληξιαρχεία της χώρας να ρουφιανέψουν άμεσα τους συμπολίτες αδελφούς μας που παντρεύτηκαν ή βάφτισαν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας! Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων καλεί τους ληξιάρχους να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία των πολιτών, ώστε στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την ποινική διερεύνησή τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις! Μάλιστα, τους καλεί να έχουν τον νου τους για τις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα καταχώρισης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο ή ακόμη και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος.

Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία και συνέπεια για τους μουσουλμάνους κατά την περίοδο του Ραμαζανιού, όπως επίσης δεν έγινε καθόλου λόγος για τους πολιτικούς γάμους, οι οποίοι επιτρέπονται με τον ίδιο αριθμό παρισταμένων!

Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά, για έναν ευθύ πόλεμο κατά της Εκκλησίας. Απλώς, τίθεται το ερώτημα αν ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε χθες το πρωί για το συγκεκριμένο θέμα τον Αρχιεπίσκοπο, κατά τη συνάντηση που είχαν μετά τη θεία λειτουργία… Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο γενικός γραμματέας έχει καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του με όλες τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων δέκα ετών!

Την ώρα, λοιπόν, που η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας δεν παραλείπει με κάθε ευκαιρία να ευχαριστήσει το υπουργείο Παιδείας και την ελληνική κυβέρνηση για την άριστη συνεργασία, τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών φροντίζουν για τον αποδεκατισμό της! Αναμένεται, πλέον, αν σε αυτήν την περίπτωση η Εκκλησία θα ζητήσει επιτέλους την παραίτηση των πολέμιών της ή αν θα συνεχίσει να τους στηρίζει.

Σεβάστηκαν τα μέτρα οι πιστοί

Με τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας -όπως έχουν οριστεί από την Πολιτεία και την επιστημονική ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού- και με την παρουσία πλήθους χριστιανών τελέστηκε χθες το πρωί η κυριακάτικη θεία λειτουργία σε όλες τις Εκκλησίες της χώρας.

Με βαθιά συγκίνηση, οι πιστοί πήγαν από νωρίς στους ιερούς ναούς για να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία. Ανδρός και γυναίκες κάθε ηλικίας προσήλθαν στις εκκλησίες με υποδειγματική υπευθυνότητα και σεβασμό προς τις συστάσεις που έχουν επιβληθεί και δεν δίστασαν να ασπαστούν τις εικόνες, να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων και να πάρουν αντίδωρο από το χέρι του ιερέα.

Σε όλους τους ναούς τηρούνταν τα μέτρα, όπως σύστημα ελεγχόμενης αναμονής, σχολαστική και τακτική καθαριότητα, αποστάσεις μεταξύ των πιστών κατά την προσέλευση στη θεία μετάληψη και σταθμός με αντισηπτικό στις εισόδους. Εσωτερικά υπήρχαν μόνο οι απαραίτητες θέσεις, ενώ σε όσους ναούς το επέτρεπε ο χώρος είχαν τοποθετηθεί καθίσματα στο προαύλιο – πάντοτε με την προβλεπόμενη απόσταση.

Επίσης, δεν ήταν λίγοι οι κληρικοί που είχαν προβλέψει να υπάρχουν εξωτερικά του ναού γιγαντοοθόνες, οι οποίες μετέδιδαν τη θεία λειτουργία. Μάλιστα, σε αρκετές εκκλησίες τελέστηκαν δύο ή και τρεις λειτουργίες, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πιστοί στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας, ύστερα από δύο μήνες αποχής.

Αφορισμό κατά Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά διάβασε ο Αμβρόσιος!

Σε αφορισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Χαρδαλιά προχώρησε χθες το πρωί ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, που είχε ήδη κάνει γνωστή με επιστολή του την πρόθεσή του να αφορίσει την υπουργό Παιδείας, αν δεν ζητούσε συγγνώμη για τη θέση της αναφορικά με τη θεία κοινωνία και δεν δήλωνε δημόσια ότι μετάνιωσε.

Η κυρία Κεραμέως είχε τονίσει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται με το σάλιο, αφήνοντας σοβαρό υπονοούμενο ότι θα μπορούσε να μεταδοθεί στους πιστούς και μέσω της θείας μετάληψης.

Οι απόψεις αυτές είχαν προκαλέσει την οργή εκατοντάδων πιστών, αλλά και του μητροπολίτη Αμβροσίου. Ο ιεράρχης καλούσε με προσωπική επιστολή του την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, ώστε να επανορθώσει την ζημιά που προκάλεσε στους πιστούς. Μάλιστα, χαρακτήριζε βλακώδη τη δήλωσή της, ενώ είχε σχολιάσει και την αδιαφορία της διοικούσας Εκκλησίας επί του θέματος.

Χθες το πρωί, λοιπόν, κατά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο, ο πρώην μητροπολίτης διάβασε αφορισμό για την υπουργό Παιδείας, τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, θεωρώντας πως και οι δύο τελευταίοι δεν κράτησαν σωστή θέση απέναντι στην Εκκλησία και στους αρχιερείς την περίοδο της καραντίνας.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αδειάζει τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων, αφού φροντίζει να γίνει σαφές ότι αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (ΙΣΙ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των μητροπολιτών της. Παραθέτει, μάλιστα, το σχετικό άρθρο του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) σύμφωνα με τον οποίο:

Εμείς αποφασίζουμε

Η ΙΣΙ της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: […] θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα.

Στην ανακοίνωσή της, εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος χαρακτηρίζει ανυπόστατη την ενέργεια του μητροπολίτη Αμβροσίου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη.

Στην ανακοίνωσή του, ωστόσο, ο κ. Αμβρόσιος είχε παραθέσει το αντίστοιχο κεφάλαιο από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, σύμφωνα με το οποίο θεμελιώνεται αγιογραφικά η τολμηρή, όπως ο ίδιος την είχε χαρακτηρίσει, ενέργειά του.

Προκαλούν Κύρτσος και Σαντορινιός

Συνεχίζονται οι ύβρεις και οι προσβολές προς τα ιερά και τα όσια της Ορθοδοξίας από μερίδα ανθρώπων, που προσπαθούν με άκομψες δηλώσεις να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μεταξύ αυτών, είναι ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, που θεώρησαν ότι είναι σε θέση να αποφανθούν για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, την ώρα που καταξιωμένοι και κορυφαίοι επιστήμονες αποφεύγουν να σχολιάσουν θέματα πίστης ή δηλώνουν πως θα κοινωνούσαν.

Ο κ. Κύρτσος σχολίασε θετικά την απαγόρευση της θείας κοινωνίας στη Γερμανία, τονίζοντας μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι, πως ο ίδιος δεν θα πήγαινε με τίποτα να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο ισχυρίστηκε ο ευρωβουλευτής, που προφανώς αγνοεί τον ρόλο, τον σκοπό και την ιστορία της Εκκλησίας, καθώς συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της. Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με έμφαση, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, πως χρειάζεται τροποποίηση της μετάληψης!

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι θέλουν να μεταλάβουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν και μέτρα στη μετάληψη, θα μπορούσε να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι! πρότεινε και πρόσθεσε: Οι Εκκλησίες έκλεισαν, δεν έγιναν λειτουργίες του Πάσχα, για να αποφύγουμε όλο αυτό. Τώρα, ένα περιττό ρίσκο δεν νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί. Οι δύο πολιτικοί, λοιπόν, καλούν την Εκκλησία και τους πιστούς να αρνηθούν την παράδοση 2.000 ετών και το ζωντανό θαύμα της πίστης, που είναι η θεία κοινωνία. Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι η Εκκλησία σε αντίστοιχες θέσεις και προσβολές αρκείται μόνο στη λιτή δήλωση: Το ζήτημα της θείας κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Επί της ουσίας: Να ανακαλέσουν

Ιώβειο υπομονή έδειξαν κλήρος και χριστεπώνυμο πλήρωμα σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ακόμη και τις άγιες μέρες του Πάσχα. Παρότι η Εκκλησία αντιμετωπίστηκε με αδικαιολόγητη σκληρότητα, οι πιστοί πειθάρχησαν. Τις τελευταίες εβδομάδες οι παραβάτες αυξάνονται στις πλατείες και στις παραλίες. Όμως οι Αρχές παρατηρούν ατάραχες, αποφεύγοντας ακόμα και τις συστάσεις. Την ίδια ώρα, δύο κορυφαίοι υπουργοί στέλνουν στον εισαγγελέα τους ιερείς αλλά και όσους παντρεύτηκαν ή έκαναν βάπτιση αυτές τις ημέρες!

Το κράτος, ενώ κάνει για τους παραβάτες τα στραβά μάτια, βγάζει απαράδεκτο εκδικητικό μένος αποκλειστικά εναντίον των χριστιανών. Όσοι τέλεσαν πολιτικούς γάμους, αντιθέτως, ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζουν…

Η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένη. Ακόμη κι αν η ευθιξία των παραιτήσεων έχει χαθεί, η Ν. Κεραμέως και ο Τ. Θεοδωρικάκος οφείλουν τουλάχιστον να ανακαλέσουν αμέσως την επαίσχυντη εντολή τους.choratouaxoritou.gr/
πηγή
πηγή 

One thought on “Στον Εισαγγελέα όσοι παντρεύτηκαν η βάφτισαν στη περίοδο της Καραντίνας!!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: