Διαλύεται η Επιτροπή 2021- Παραιτήθηκε διακεκριμένη Ιστορικός λόγω των συνεχών παλινωδιών…

Τριγμοί στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» μετά τις αλλεπάλληλες προσβλητικές αναφορές σε προσωπικότητες της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και στο….

ουδέτερο στίγμα που επέλεξε εξαρχής να εκπέμψει.  Σε παραίτηση οδηγήθηκε εκδηλώνοντας την πλήρη αντίθεση της, η διακεκριμένη Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021 της Γιάννας Αγγελοπούλου,όπως αναφέρει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της εφημερίδας «Εστία».

Η διακεκριμένη ιστορικός  αποχώρησε από την επιτροπή μέσω ευγενικής επιστολής της προς την κα Αγγελοπούλου, αμέσως μετά τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του Αριστείδη Χατζή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που ξεσήκωσαν σάλο.

Η παραίτηση της κας Ευθυμίου είναι προγενέστερη των  χθεσινών αντιδράσεων που προκάλεσε νεώτερο κείμενο του κ. Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη -που κρίθηκε από αρκετούς ως προσβλητικό για τον Ήρωα της Επανάστασης. με αποτέλεσμα η επιτροπή να το αποσύρει άρον – άρον.

Έχει τεράστιο συμβολισμό η συγκεκριμένη παραίτηση μιας και η Μαρία Ευθυμίου είναι ένα πρόσωπο υψηλού κύρους και είχε ακουστεί μεταξύ εκείνων των προσωπικοτήτων που σκεφτόταν προ μηνών ο πρωθυπουργός ως πιθανούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την «Εστία»  αναφέρονται σαν βασικοί λόγοι που ώθησαν την κα Ευθυμίου στην απόφασή της αυτή,  η τάση ουδετεροπατρίας που διακατέχει τον εορτασμό -δεν νοείται να εορτάζεται η γέννηση ενός Έθνους χωρίς να υπάρχει η σημαία στο επίσημο έμβλημά του- και ο αποχρωματισμός της Ελληνικής Ιστορίας που επέλεξε η Επιτροπή.

Η κα Ευθυμίου το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε διαμαρτυρηθεί μαζί με άλλους καθηγητές και φοιτητές της φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ για την κατάληψη της σχολής και τη διακοπή των μαθημάτων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2018, ανέπτυξε τους προβληματισμούς της για το μέλλον τη χώρας και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, ενώ υποστήριξε πως τα ελληνικά πανεπιστήμια, εδώ και δεκαετίες, έχουν μεταβληθεί σε χώρους ανομίας και βαρβαρότητας, με αποτέλεσμα να απειληθεί από αναρχική ομάδα η οποία απείλησε την κα Ευθυμίου ότι «θα τους βρει απέναντί της» καταλογίζοντάς της ιδεολογική μεροληψία.

Η ίδια με περισσό θάρρος απάντησε πως δεν την φοβίζουν οι απειλές συνεχίζοντας κανονικά το έργο και τις διδασκαλίες της.

Η παραίτηση Ευθυμίου είναι η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την επιτροπή Αγγελοπούλου, που έχει μεταβληθεί σε βαρίδι για την κυβέρνηση μιας και οι επιλογές της έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της κοινωνίας. Δεν θα θεωρηθεί έκπληξη να δούμε να γίνονται ανατροπές έστω και καθυστερημένα μιας και όπως φαίνεται ο εορτασμός οδηγείτε σε φιάσκο αφού δεν έχει την αποδοχή από τις ευρύτατες κοινωνικές μάζες αλλά και από διακεκριμένα μέλη του Ελληνισμού.

ΣΧΟΛΙΟ…

Η Καθηγητρια κα Ευθυμίου απεχώρησε από την Επιτροπή Greece 2021 της κυρα-Γιάννας γιατί θεώρησε εντελώς αντεθνικά αυτά που αναρτώνται στον Ιστότοπο της Επιτροπής… Όλοι έσπευσαν να την θεωρήσουν Πατριωτάρα… Όμως η κα Ευθυμίου είναι οπαδός της άποψης ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί… Όμως η κα Ευθυμίου είναι οπαδός της Συμφωνίας των πρεσπών… Όμως η κα Ευθυμίου ήταν στην Επιτροπή που με τους Σκοπιανούς συζητούσαμε/συζητούμε για την αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας μας (ξέρετε χωρίς Παύλους Μελάδες και λοιπά «ελληνοφασιστικα»…)

Πηγή Εστία

πηγή

πηγή 

One thought on “Διαλύεται η Επιτροπή 2021- Παραιτήθηκε διακεκριμένη Ιστορικός λόγω των συνεχών παλινωδιών…”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s