Απίστευτος ξεδι@ντροπος και ΒΡΩMIKOΣ ρ@τσισμός! – Καθηγήτρια του Κέιμπριτζ: «Οι λευκές ζωές δεν έχουν σημασία»

Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ πόσταρε ένα σύνολο ρ@τσιστικών tweets, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για….

«κατάργηση της λευκότητας» καθώς και μια άκρως προκλητική δήλωση σύμφωνα με την οποία «Οι λευκές ζωές δεν έχουν σημασία».

Η καθηγήτρια δραστηριοποιείται στον τομέα της Αγγλόφωνης λογοτεχνίας στο κολλέγιο Churchill του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Οι τομείς σπουδών της κας Priyamvada Gopal περιλαμβάνουν δυστυχώς ακροαριστερά πεδία όπως «φύλο και φεμινισμός, μαρξισμός, κρίσιμες φυλετικές μελέτες, καθώς και για την πολιτική και τους πολιτισμούς της αυτοκρατορίας και της παγκοσμιοποίησης».

Τα αλλόκοτα μηνύματα είδαν σχεδόν 50.000 ακόλουθοί της στο twitter.

Το συμβάν αυτό έρχεται μετά από τα περιστατικά με αρκετούς Αμερικανούς καθηγητές πανεπιστημίων που απολύθηκαν επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την “αριστερή ορθοδοξία” για την υποστήριξη του κινήματος του BLM που αναζωογονήθηκε μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

H Gopal γνώρισε λατρεία στο Twitter από πολλούς σκληροπυρηνικούς αριστερούς χρήστες.

Προέρχεται από την Ινδία και έχει συμβάλει σε μίντια όπως ο The Guardian, η The Huffington Post, το BBC και το Al-Jazeera που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Κατάρ. Ήταν στο παρελθόν η Κοσμήτορας του Churchill College από το 2006-2010.

Η Γκόπαλ έχει εμπλακεί σε πολλές άλλες διαμάχες που σχετίζονται με τη φυλή: κατηγόρησε το King’s College για φυλετικό προφίλ και παραπονέθηκε ότι «ρατσιστές» στελέχη του προσωπικού δεν θα την αποκαλούσαν με το ενδεικτικό των καθηγητών δηλαδή «Doctor».

Παρά τις επικρίσεις της Gopal για περιπτώσεις φερόμενου «ρατσισμού», η ίδια δεν μπορεί να διακρίνει τον ρητό και αδιαμφισβήτητο ρατσισμό των δικών της λέξεων.

Δείτε τα «τιτιβίσματά» της:

πηγή 

πηγή 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s