ΦΥΣΑ ΡΟΥΦΑ ΤΡΑΒΑΤΟΝΕ… ΤΕΚΕΣ με ναργιλέδες κάτω από την προτομή του Αλέξανδρου Διάκου στη Σαμαρίνα…!!! Πολιορκημένο το Ελληνικό χωριό…!!!

Η κατάσταση στην Κοινότητα Σαμαρίνας έχει ξεφύγει. Οι μετανάστες πλέον έχουν τους δικούς τους νόμους.

Καταρχήν, όπως αποτυπώνεται και στην φωτογραφία τρεις γυναίκες….

μουσουλμάνες έχοντας τον ναργιλέ στο κέντρο … αναπαύονται κάτω από την προτομή του ήρωα ανθυπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου που ως γνωστόν ήταν ο πρώτος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που σκοτώθηκε στη θέση ΄΄ Τσούκα ΄΄ της Φούρκας στις 1 Νοεμβρίου του 1940.

Πέραν αυτού, άλλοι μετανάστες αφού κατέστρεψαν στην κυριολεξία λαχανόκηπο του Γ.Λ. στην συνέχεια άρχισαν να τον πετροβολούν μέσα στην αυλή του σπιτιού.

Οι παραπάνω μετανάστες διαμένουν στο ξενοδοχείο ΄΄ Τσαγκούρη΄΄ στη Σαμαρίνα.

Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος (1911 – 1 Νοεμβρίου 1940) ήταν ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που έπεσε μαχόμενος στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, και συγκεκριμένα έπεσε στα χέρια του στρατιώτη Μιχάλη Μαλαμά την 1η Νοεμβρίου 1940 στην Πίνδο στην τοποθεσία Τσούκα Φούρκας.

Γεννήθηκε στη Χάλκη στα Δωδεκάνησα, ένα νησί κοντά στην Ρόδο, το 1911, που τότε ήταν υπό Ιταλική κατοχή, αλλά είχε καταγωγή από τη Μάνη. Υπήρξε μαθητής του Βενετόκλειου Γυμνασίου Ρόδου και ποδοσφαιριστής του Δωριέα απο το έτος 1926. Ο Αλέξανδρος Διάκος αγωνιζόταν στην επίθεση. Το 1929 φεύγει στην Αθήνα και φοίτησε στην Σχολή Ευελπίδων μέχρι το 1934 που αποφοίτησε και εντάχτηκε στον Ελληνικό στρατό.

Σύμφωνα με την αναφορά του Ταγματάρχη Καραβιά ο λόχος δέχτηκε επίθεση από πολλαπλάσιες Ιταλικές δυνάμεις Αλπινιστών ο Διάκος στεκόταν όρθιος κραυγάζοντας και δίνοντας εντολές για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του, κατάφερε να ανασυντάξει τον λόχο του και να αντεπιτεθεί στους Ιταλούς κάνοντας έφοδο, για την ανακατάληψη του υψώματος, και μπαίνοντας πρώτος στην μάχη, ριπή πολυβόλου τον φόνευσε. Στο σημείο που έγινε η μάχη έχει στηθεί ανδριάντας του.

πηγή

πηγή 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s