Θα πηγαίνουν στα σχολεία ξαφνικά και θα κάνουν εμβόλια στα παιδιά μας χωρίς την άδεια μας ;;;;

Ενώ διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά ζητήματα ο κίνδυνος του Κορονοιού και της εξάπλωσης του παραμένει με την κυβέρνηση να έχει έρθει πολλές φορές σε τεράστια διλήμματα με αποφάσεις που….

αρκετές φορές δημιούργησαν αντιδράσεις όπως η υποχρεωτική εφαρμογή στα σχολεία ανεξαρτήτου ηλικίας.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί για την κυβέρνηση, η είδηση που έσκασε σαν βόμβα και ταράζει τα νερά από την AstraZeneca και Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που αναστέλλει την έρευνα λόγο ανεπιθύμητης σοβαρής αντίδρασης σε εθελοντή ασθενή κατά το στάδιο των πειραματικών δοκιμών.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η «τυπική διαδικασία αναθεώρησης της εταιρείας προκάλεσε μια παύση στον εμβολιασμό για να επιτρέψει την επανεξέταση των δεδομένων ασφαλείας».

Μεταξύ πολλών φορέων και χωρών που έχουν προ παραγγείλει το συγκεκριμένο εμβόλιο της Οξφόρδης είναι και η χώρα μας. Μάλιστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη προ λίγων ημερών είχε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός σε: σώματα ασφαλείας, αστυνομία, στρατός και όσως δουλεύουν στο τομέα της υγείας αλλά και κρατικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες που έχουν να κάνουν με κρατικούς φορείς ή με κοινό. Το δεύτερο στάδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ήταν σε ευπαθής ομάδες και ηλικιωμένους.


Η Είδηση για την αναστολή των ερευνών λόγο σοβαρής επιπλοκής από την εταιρεία γίνετε τροχοπέδη στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μαζί με τις ήδη υπάρχουσες αντιδράσεις έχει και την δυσκολία πλέον του να πείσει για την εγκυρότητα του εμβολίου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η κυβέρνηση είχε σκοπό σύντομα και μετά το άνοιγμα των σχολείων να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών κυρίως του δημοτικού και του γυμνασίου από αιφνιδιαστικές επισκέψεις ομάδων το ΕΟΔΥ κυρίως σε σχολεία που παρουσίασαν περισσότερα από 2 κρούσματα. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την είδηση της αναστολής του εμβολίου, αλλάζουν εντελώς το τοπίο. Με την κυβέρνηση αυτή τι στιγμή να πρέπει να ξεπεράσει ακόμα ένα πρόβλημα.

Από ότι όλα δείχνουν μετά την είδηση ότι το μέτρο για υποχρεωτικό αιφνίδιο εμβολιασμό δεν θα ανακοινωθεί καθόλου ώστε να αποφευχθούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: