Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;


Πότε Άλλαξε η Επίσημη Θρησκεία του Κράτους και ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;…

4-1-16Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).


Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.


Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθειστές για παράδειγμα.

 Με εκτίμηση Γιώτα Χουλιάρα

Δημοσιογράφος

katohika.gr μέσω famousworld.gr

Σχόλιο diadrastika: Επάνω στο θέμα αυτό έχουν γίνει αρκετές τοποθετήσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν αυτό που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία του κράτους και δεν μας ενημέρωσε κανείς;

όπως ότι:

To 2014 , η ελληνική Βουλή αποφάσισε να αναγνωρίσει ως θρησκευτικές οντότητες ιδιωτικού δικαίου, όλες τις θρησκείες

Υπάρχει και η Σύμβαση «περί Ανταλλαγής των ελληνικών και Τούρκικων πληθυσμών».

Στην σύμβαση της 2ας Ιουλίου 1881 (άρθρο 8 παρ.2) αναγνωρίστηκε ρητά η ελευθερία του θρησκεύματος και της λατρείας στους μουσουλμάνους.

Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ρυθμίζεται σε πολλά διεθνή κείμενα και άλλα πολλά

.Όμως όλα αυτά μήπως φαίνεται πως, ουσιαστικά «καταργούν» το άρθρο 3 παράγραφος 1 του Συντάγματος; Και αν το καταργούν, τότε γιατί δεν γράφει «Θρήσκευμα: Ανεξιθρησκεία»; Αν δεν το καταργούν, τότε, για ποιό λόγο δεν αναφέρεται μόνο στο «κυρίαρχο»; Για ποιό λόγο γίνεται διάκριση και αναφορά μόνο σε δύο θρησκεύματα και όχι σε όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες, αφού κάποια από τα προαναφερθέντα, περί θρησκειών, ισχύουν για όλες τις αναγνωρισμένες θρησκείες στην Ελλάδα;

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του

Πηγη diadrastika.com

πηγή

πηγή

4 σκέψεις σχετικά με το “Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;”

  1. Αυτοί που θέλουν να καταργήσουν τον Χριστιανισμό Ορθόδοξο από την Ελλάδα, που είναι τα πολιτικά λαθροσκουπίδια μας, δεν θα το καταφέρουν, γιατί ο Χριστός έχει άλλα σχέδια και ας μην τα λέει, αποδεικνύεται ότι θα γίνει μεγαλύτερη η ορθοδοξία γιατί οι Έλληνες έχουν ξεσηκωθεί ήδη και θα ξεσηκωθούν και άλλοι γιατί έχουν καταλάβει ότι γίνεται καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και επειδή είδαν ότι κινδυνεύουν, για αυτό ξεσηκώθηκαν και δεν θα σταματήσουν να πολεμάνε μέχρι να δικαιωθούν σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες εντελώς (εννοώ μέχρι να διώξουν τους Αραπάδες και όλους τους υπόλοιπους αλλοδαπούς) με πόλεμο και πολλές θυσίες. Όταν ο Έλληνες πάρει την απόφαση να πολεμήσει για να νικήσει, τίποτα δεν τον σταματάει μέχρι να δικαιωθεί εντελώς και θα πάρουν πίσω ότι έχει κλέψει από τα κομμάτια της Ελλάδος η λαθροκυβέεξηση μας. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, εύχομαι ολόψυχα σε όλους εσάς!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: «Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος»! Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος, που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων, αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ! καλη και ευλογημενη εβδομαδα να εχουμε …

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s