Σήμερα η πρώτη προσευχή στο επίσημο τέμενος της Αθήνας…

Η πρώτη προσευχή, στο νέο τέμενος της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα από μουσουλμάνους που ζουν στην πρωτεύουσα, δίνοντας….

τέλος στην πολύχρονη περιπέτεια σειράς ελληνικών κυβερνήσεων που καλούνταν να απολογηθούν σε ηγέτες ξένων χωρών και ειδικά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που χρησιμοποιούσαν την έλλειψη ενός  τέτοιου χώρου ως μοχλό πίεσης κατά της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών το τέμενος δόθηκε σε χρήση από τις μουσουλμανικές κοινότητες που ζουν στην Αθήνα, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τις θρησκευτικές συναθροίσεις εξαιτίας του covid19.

Σημειώνεται πως το ισλαμικό τέμενος των Αθηνών κατασκευάστηκε με έξοδα του ελληνικού δημοσίου που αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμιξη ξένων φορέων στην διαδικασία.

Το τέμενος διοικείται από διοικούσα επιτροπή και έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσβάσιμο και λειτουργικό για όλες τις θρησκευτικές κατηγορίες εντός του Ισλάμ.

Με την λειτουργία του επίσημου τεμένους της Αθήνας ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο των διάσπαρτων παράνομων χωρών προσευχής σε διάφορα σημεία της Αττικής για τα οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί η χώρα στο στόχαστρο κριτικής.

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: