Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διατάσσει την Πενσυλβάνια να διαχωρίσει τα ψηφοδέλτια που ελήφθησαν μετά τις 8 μ.μ.

μετάφραση: Μάρη Λιώκη

Εκδόθηκε Έκτακτη Διαταγή από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία όλα τα ψηφοδέλτια που έφθασαν στην Εκλογική Επιτροπή της Πενσυλβανίας μετά την επίσημη περάτωση των εκλογών πρέπει να χωριστούν και να μετρηθούν ξεχωριστά.Η Διαταγή είναι απάντηση σε αγωγή από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες της Πενσυλβανίας ….

Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών

No. 20A84

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Πενσυλβάνιας

                            Ο Αιτών                  

v.

KATHY BOOCKVAR,

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑΣ, κ.ά.

ΔΙΑΤΑΓΗ

Διατάσσονται όλα τα εκλογικά συμβούλια της Κομητείας, εν αναμονή νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου, να συμμορφωθούν με τις ακόλουθες οδηγίες που είχαν δοθεί από την Γραμματέα της Κοινοπολιτείας στις 28 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου, δηλαδή, (1) ότι όλα τα ψηφοδέλτια που θα ληφθούν (ελήφθησαν) ταχυδρομικώς μετά τις 8:00 μ.μ. στις 3 Νοεμβρίου να διαχωριστούν και να διατηρηθούν «σε ένα ασφαλισμένο, ασφαλές και σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο ξεχωριστά από άλλα ψηφοδέλτια, «και(2) ότι όλα αυτά τα ψηφοδέλτια, εάν καταμετρηθούν, καταμετρώνται χωριστά. Pa.Dep’t of State, Οδηγία για Pennsylvania σχετικά με τα ψηφοδέλτια Mail-in* και Absentee** που ελήφθησαν από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τις 8:00 μ.μ. την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 (28 Οκτωβρίου 2020)Pa. Dep’t of State, Χωριστή Καταμέτρηση Ψήφων Mail-in and Civilian Absentee που ελήφθησαν μέσω Ταχυδρομείου μετά τις 8:00 μ.μ. την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020 και πριν από τις 5:00 μ.μ. την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020 (1 Νοεμβρίου 2020). Μέχρι σήμερα, το Δικαστήριο δεν είχε ενημερωθεί ότι η Οδηγία που διανεμήθηκε στις 28 Οκτωβρίου, που θα είχε σημαντική επίπτωση στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να διαταχθεί ειδική μεταχείριση σχετικά με τις εν λόγω ψήφους, είχε τροποποιηθεί. Η αίτηση που ελήφθη σήμερα ενημερώνει επίσης το Δικαστήριο ότι ούτε ο αιτών ούτε η Γραμματέας μπόρεσαν να επαληθεύσουν ότι όλες οι επιτροπές συμμορφώθηκαν με την Οδηγία της Γραμματέως η οποία, σύμφωνα με ισχυρισμούς, δεν είναι νομικά δεσμευτική γι αυτές. Παραπέμπω αυτή την αίτηση στο Συνέδριο (του Ανώτατου Δικαστηρίου) και μόλις υπάρξει απάντηση, αυτή θα υποβληθεί το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από αύριο 7 Νοεμβρίου 2020 στις 2μμ.

                           Samuel A. Alito, Jr                          Associate Justice of the Supreme
Court of the United States6 Νοεμβρίου 2020

σημ.μτφρ.: *Absentee Ballot: Ένα Ψηφοδέλτιο Απόντος (Absentee Ballot) είναι ένα ψηφοδέλτιο που χρησιμοποιείται για να ψηφίσει κάποιος απών, το οποίο υποβάλλεται, συνήθως μέσω ταχυδρομείου, από τον απόντα. Η απουσία, εδώ, αναφέρεται σε ένα άτομο που δεν μπορεί να έχει φυσική παρουσία σε ένα εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Το Ψηφοδέλτιο Απόντος έχει τις ρίζες του στην Αμερική στην εποχή του Εμφυλίου Πολέμου και κάθε Πολιτεία επιτρέπει αυτό το είδος ψηφοφορίας σε κάποια μορφή—και ο ομοσπονδιακός νόμος, στην πραγματικότητα, απαιτεί την αποστολή ψηφοδελτίων σε στρατιωτικούς και υπερπόντιους ψηφοφόρους για τις ομοσπονδιακές εκλογές.**Mail-in Ballot : Πέντε Πολιτείες-η Ουάσινγκτον, το Όρεγκον, το Κολοράντο, η Γιούτα και η Χαβάη—διεξάγουν ήδη τις εκλογές τους μέσω μιας διαδικασίας αλληλογραφίας. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε αυτές τις Πολιτείες λαμβάνουν αυτόματα ένα ψηφοδέλτιο μέσω ταχυδρομείου το οποίο αποστέλλεται στη διεύθυνσή τους πριν από την ημέρα των εκλογών και ταχυδρομείται πίσω από τον ψηφοφόρο ή κατατίθεται σε ένα εκλογικό τμήμα ή ένα ασφαλές dropbox μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα των εκλογών.

πηγή: https://www.supremecourt.gov/orders/courtorders/110620zr_g31i.pdf

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: