Ρόδος… Αφησαν ελεύθερο -κι ενώ ομολόγησε- τον έναν ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ της τουρκίας, μουσουλμάνο από την Θράκη…!!! Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ….

 

«Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου», εννοώντας την Τουρκία, ο 56χρονος Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη,….

μάγειρας πλοίου, που συνελήφθη στη Ρόδο με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν laptop και κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου, που φέρεται να είναι το άτομο που είχε στρατολογήσει το μάγειρα, ζήτησε και προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να απολογηθεί.

Παρακολουθούνταν από τον ΑύγουστοΣύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος στο πλοίο, που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Κατελλόριζο – Ρόδο και σε άλλα νησιά, έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020.

Η έρευνα άρχισε όταν έφτασαν πληροφορίες για τον 35χρόνο διπλωματικό υπάλληλο ότι εκφράζει απόψεις για «ανεξαρτητοποίηση της Θράκης» και την ύπαρξη δήθεν μειονότητας των μουσουλμάνων στα βόρεια της χώρας μας.

Αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών και διαπίστωσαν ότι ο 35χρόνος είχε έρθει σε επαφή με έναν άλλο Έλληνα μουσουλμάνο 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας στο προαναφερθέν πλοίο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές κατέγραφαν συστηματικά τις επαφές του και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους.

Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και υπηρετεί σε καίρια θέση στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου.

Είχε επαφές με τον πρώτο και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του με τους Τούρκους.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 56χρόνος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελλόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.
Ραντεβού στα καφενεία

Οι δύο άνδρες έκλειναν τα ραντεβού τους σε καφενεία στη Ρόδο.

Η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι ο 56χρονος μάγειρας έδινε πληροφορίες και έστελνε φωτογραφίες από τα στρατιωτικά πλοία της Ελλάδας, που βρίσκονταν το καλοκαίρι στο Καστελλόριζο.

Ο 56χρονος φέρεται να είπε ότι το έκανε για να βοηθήσει «την πατρίδα του» και όχι για τα χρήματα.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν είχαν συνεργούς, με τις ελληνικές Αρχές να καλούνται να διαπιστώσουν αν ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο είχε στρατολογήσει και άλλους δημιουργώντας δίκτυο πληροφοριοδοτών για στρατιωτικά δεδομένα και ποιες ήταν οι επαφές του με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.
Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Για «κρίση κατασκοπείας» κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, η ηρεμία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ έδωσε τη θέση της σε νέα ένταση.

Πάντως, το περιστατικό δεν έχει πάλι ακόμη μεγάλη έκταση στον Τύπο της γείτονος, ενώ αναμένονται εξελίξεις.

πηγή

πηγή

3 σκέψεις σχετικά με το “Ρόδος… Αφησαν ελεύθερο -κι ενώ ομολόγησε- τον έναν ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ της τουρκίας, μουσουλμάνο από την Θράκη…!!! Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ….”

  1. «ο 56χρονος Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη…με έναν άλλο Έλληνα μουσουλμάνο..»

    Ο ποιός; Ποιοί Έλληνες; Δεν πρόκειται για Έλληνες. Δεν είναι Έλληνες, είναι Έλληνες Πολίτες. Έλεος. Άλλο το «Έλληνας» και άλλο το «Έλληνας Πολίτης»

    «την ύπαρξη δήθεν μειονότητας των μουσουλμάνων στα βόρεια της χώρας μας»

    Δεν είναι ‘δήθεν’, είναι υπαρκτή, άλλο αν αυτό δεν σας αρέσει.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: