Υπουργείο Μηταράκη: Χθες… μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε απόφαση ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ (με Τούνελ) 33,7 στρ. και ΑΥΞΗΣΗ χωρητικότητας 240 άτομα!!!

-Τούνελ 35 μέτρων θα συνδέει ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ με την ουσιαστικά ΝΕΑ ΔΟΜΗ που δημιουργείται απεναντι

-Συνολικό κόστος….

23,4 εκατ.ευρώ, από τα οποία τα 17,5 δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 5,8 εκατ. η Ελλάδα

Μέσα στα… μαύρα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα χθες στις 23:ο7:31, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη δημοσίευσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Απόφαση Επιδότησης για την «Αναβάθμιση Υφιστάμενης Δομής της παρ.4 του άρθρου 8 του Ν.4375/2016, στο Φυλάκιο στην Π.Ε. Έβρου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου Μηταράκη ήταν στις 12:40 το μεσημέρι της Παρασκευής και η συγκεκριμένη στις 11 και 7′ το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Είναι και αυτό ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του συγκεκριμένου υπουργείου και των υπηρεσιών του.
Στην απόφαση αναφέρεται ξεκάθαρα ότι  προχωράει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΚΥΤ Φυλακίου μέσω… αναβάθμισης όπως αναφέρει και η ΑΥΞΗΣΗ της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. κατά 240 άτομα. Μάλιστα θα κατασκευαστεί και ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Τούνελ) μήκους περίπου 35m και πλάτους 2,5m, που θα ενώνει τα δύο εκατέρωθεν του δρόμου τμήματα της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής με την επέκταση τους κατά 33,7 στρέμματα, αφού μεσολαβεί δρόμος!!!Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:Θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 33.700 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο ΈβρουΠροβλέπεται η κατασκευή 20 θέσεων καραντίνας και 240 θέσεων ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα
αποτελούν μια ενιαία (θα συνδέονται με υπόγεια διάβαση, ΤΟΥΝΕΛ δηλαδή 35 μέτρων, με ενδιάμεσα ασφαλτοστρωμένο δρόμο.Το συνολικό ποσό που θα κοστίσει η ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ουσιαστικά είναι ΝΕΑ ΔΟΜΗ) αφού μεσολαβεί δρόμος, είναι 23.388.753,41 ευρώ από τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει τα 17.541.565,05 ευρώ (το 75%)  και η Ελλάδα από δικά της χρήματα 5,847,188.36 ευρώ (το 25%)Ο δήμαρχος Μαυρίδης περιμένει ακόμα ερχομό του Χρυσοχοίδη και… να του στείλουν Τεχνικό ΔελτίοΤην στιγμή λοιπόν που δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος κατάφερε μετά την Επιτροπή Αγώνα να “καπελώσει” και την κίνηση των 29 Προέδρων Τπικών Κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας και να τους… ευνουχίσει αφού χωρίς τη δική του συγκατάθεση τίποτα δεν γίνεται, δηλώνει ότι περιμένει… τεχνικά δελτία από το υπουργείο Μηταράκη ή ερχομό του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ μαθαίνουμε ότι ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Γιατί στην ΕΠΕΚΤΑΣΗ ή ΝΕΑ ΔΟΜΗ που θα συνδέεται με τις δυο υπάρχουσες με ΤΟΥΝΕΛ, θα δημιουργηθούν όπως αναφέρεται:Εργασίες διαμόρφωσης χώρου Χωματουργικές εργασίες, διαμόρφωση προσβάσεων Εργασίες οδοστρωσίαςΔιαμόρφωση χώρων αναψυχής και κοινοχρήστων χώρωνΚτιριακές υποδομέςΚατασκευή βάσεων κτιρίωνΕγκατάσταση οικίσκων και κτιρίωνΕγκατάσταση μεταλλικών στεγάστρωνΔιαμόρφωση πολυχώρου και κλινικής Δίκτυα και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίεςΎδρευση – Αποχέτευση – Απορροή ομβρίων -βιολογικός καθαρισμός Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις Εγκαταστάσεις πυρασφάλειας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της
πυροσβεστικής

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΥΛΑΚΙΟΥ-ΤΟΥΝΕΛ-ΚΟΣΤΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s