Τωρα θα δούμε λοιπόν τους…ΣΩΣΤΟΎΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ …. ΑΎΡΙΟ , ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΈΣ ΕΦΕΤΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ…. Η ΗΘΙΚΉ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ!!!

 Τώρα θα δούμε τους… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!! Αύριο το πρωί, στο Μεικτό Ορκωτο Εφετείο Θεσσαλονίκης, κρίνεται η τύχη του Ηγούμενου Μεθοδιου και των μοναχών, της γνήσιας Μονής Εσφιγμενου! Ο Ηγούμενος Μεθόδιος που αντιστάθηκε στα σχέδια του κ. Βαρθολομαίου!!! Ο Ηγούμενος που «ΒΑΣΤΗΞΕ » την ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κόντρα στην…

Παγκοσμιοποιηση!Ο Ηγούμενος που δικαστηκε με 17 χρόνια κάθειρξη επειδή δεν παρέδωσε την Μονή στους κατ ΕΝΤΟΛΉΝ… «νέους μοναχούς» που ήρθαν ν’ αντικαταστήσουν το πληρωμα της πραγματικής Μονής του Αγίου Όρους! Ο Ηγούμενος που, παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί, συμμετείχε στα μεγάλα συλλαλητήρια, για το «Μακεδονικο», στην Θεσσαλονίκη μάλιστα και ως ομιλητής!!! Ο Ηγούμενος που… με το ποίμνιο του, πολιορκείται από… το σύστημα, από το 2013.Τωρα θα δούμε λοιπόν τους…ΣΩΣΤΟΎΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ …. ΑΎΡΙΟ , ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΈΣ ΕΦΕΤΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ.. ΚΡΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΜΈΝΕΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ…
Με μια καυστική τοποθέτηση ο ηγούμενος της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, γέροντας Μεθόδιος, παίρνει θέση για την πανδημία του κορωνοϊού και την Εκκλησία .

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση:

 Άγευστοι και άμοιροι Θείας Χάριτος όσοι πιστεύουν ότι μεταδίδεται ο Κορωνοϊός από την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας και ας απαντήσουν οι αντίθετοι που κατακρίνουν την λοιμωξιολόγο Ἑλένη Γιαμαρέλλου

Όταν υπήρχαν οι λοιμοικοί νόσοι π.χ λέπρα χολέρα και άλλες ανίατες ασθένειες και είχαμε Ιερείς που πήγαιναν και κοινωνούσαν τους πιστούς με τέτοιες αρρώστιες και μετά κατέλυαν με την ίδια Θεία λαβίδα με την οποίαν κοινώνησαν τον άρρωστο πως δεν μεταδιδόταν η νόσος;

Τώρα θα αποδείξουν εάν πραγματικά είναι η Εκκλησία του Θεού, να βγουν σαν Ποιμένες και να στηρίξουν το δοκιμαζόμενο ποίμνιο από κάθε άθεο.

Εγώ εύχομαι σε όλους να πιστεύουν πραγματικά στον Θεό και να είμαστε χριστιανοί όχι της Κυριακής μόνο άλλα πραγματικοί χριστιανοί όπως οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Εύχομαι να προστατέψει Ο Θεός την Εκκλησία Του από τις κατασκευαζόμενες νόσους και ας μην ξεχνάμε ότι οι οπαδοί του Αντιχρίστου θέλουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό στο 1/3 …

Εύχομαι αδελφοί η Παναγία μας να είναι πάντοτε μαζί σας και στις οικογένειές σας και να μην φοβάστε τίποτα.

Μετ’ ευχών
Ο Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμενου
Αρχιμανδρίτης Μεθοδιος

Ιστορικό της δίκης

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 17 ετών τον ηγούμενο της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου Μεθόδιο, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε στον μοναχό Αντύπα της ίδιας αδελφότητας. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώτος κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός του επεισοδίου (αν και δεν ήταν παρών), ενώ ο δεύτερος που φέρεται να πέταξε μολότοφ καταδικάστηκε για έκρηξη, εμπρησμό, χρήση εκρηκτικών κ.ά. Στην μαρτυρία του ο τεχνικός σύμβουλος και δικαστικός εμπειρογνώμονας από το Μάτι Ανδριανός Γκουρμπάτσης υποστήριξε ότι η Μολότοφ δεν είναι εκρηκτικός μηχανισμός, μαρτυρία που αγνοήθηκε επιδεικτικά. Με την ίδια απόφαση, άλλοι έξι μοναχοί της «παλιάς» αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου τιμωρήθηκαν με κάθειρξη 9 ετών και 5 μηνών, ο καθένας, για απλή συνέργεια στο επεισόδιο. Η μεριά της Μονής φυσικά με βδελυγμία καταδικάζει την χρήση βίας από την πρώτη στιγμή, καθώς επίσης τιμώρησε τον μοναχό σε βαρύ κανόνα. Με τον μοναχό που πέταξε το μπουκάλι με φωτιστικό πετρέλαιο, εκείνη την ώρα να υποστηρίζει ότι έβλεπε ένα bobcat να τρυπάει την κεντρική πόρτα στο κονάκι και ταυτόχρονα τον μοναχό που βρισκόταν πίσω από αυτήν και όλα αυτά από άντρες με πολιτική ενδυμασία, χωρίς να ξέρει γιατί και την ταυτότητα τους. Και εκείνη την ώρα χρησιμοποιώντας το μπουκάλι αναπλήρωσης φωτιστικού υγρού για την λάμπα στο κελί του, την πέταξε ως μορφή άμυνας στον άγνωστο «εχθρό». Δεν θα προβώ σε συμπεράσματα, τα αφήνω σε σας, αλλά σας μεταφέρω στα όσα έγινα μάρτυρας στην αναφερόμενη δίκη του παρόντος έτους. Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Αδελφότητα είχε επιλέξει βάσει μαρτυριών, στην εκτέλεση της εκκένωσης του αντιπροσωπείου στις Καρυές δικαστικό επιμελητή, σκαπτικό μηχάνημα bobcat και πολίτες και όχι την συμβολή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση και άσκηση βίας με σωματικό κίνδυνο στο περβόλι της Παναγιάς. Κάτι που δυστυχώς μας έχει συνηθίσει η διορισμένη νέα αδελφότητα, αν θυμηθούμε και την επίθεση με τον λοστό και την άλλη επίθεση με τις βαριές.

Όμως με την νέα αδελφότητα καθώς και τα οικονομικά οφέλη (επιχορηγήσεις και ακίνητα) που έχουν πιθανόν, οπλίσει, τα χέρια μοναχών της, με βίαιες επιθέσεις εναντίον της παλιάς αδελφότητας, θα ασχοληθούμε σε νέο άρθρο μας. Η πρόταση του εισαγγελέα για την ποινή, προετοιμασμένη, διαβάστηκε από γραμμένο έγγραφο. Γεγονός που ξένισε την υπεράσπιση διότι δεν ήταν ημέρα που η υπεράσπιση περίμενε απόφαση, αφού η ίδια δεν είχε ούτε πει την τελική της αγόρευση προς υπεράσπιση των κατηγορούμενων . Αποτέλεσμα, μια εξουθενωτική απόφαση των 17 χρόνων κατά τον εκπρόσωπο τύπου της Ιστορικής Μονής (κ. Ηρ. Μωραϊτη). Ο οποίος όμως δηλώνει ότι διατηρεί εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και ελπίζει η αυριανή επιδίκαση του αιτήματος αναστολής καθώς και η μελλοντική επιδίκαση του αιτήματος αναίρεσης, να διορθώσουν τις όποιες αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος. Κύκλοι εκκλησιαστικοί όμως επιμένουν και φωνάζουν, ότι όσο δεν δίνεται πολιτική λύση στο ζήτημα, οι χειραγωγούμενες διώξεις λόγω οικονομικών συμφερόντων από την νέα αδελφότητα εναντίον της παλιάς θα κλιμακώνονται. Ενώ επίσκοποι, μητροπολίτες και της Ελλαδικής εκκλησίας (π.χ. τ. Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος) θεωρούν πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης με πατερική αγάπη θα έπρεπε να δώσει ένα τέλος σε ότι ταλανίζει την Αγιορείτικη ειρήνη και όχι το ανάποδο . Πιθανή λύση με αγάπη μόνο καλό έχει να κάνει στην εκκλησία, Ορθοδοξία και στο Άγιο Όρος. Οι 118 μοναχοί της Ιστορικής Εσφιγμένου θα εξακολουθήσουν να βάλλονται με ποινικοποιήσεις, καταδίκες και να είναι παράπλευρες απώλειες συμφερόντων; Όπως και να έχει όμως μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ακόμη και με διώξεις η ταλαιπωρημένη Εσφιγμένου με κάθε αφορμή δηλώνει εντός εκκλησίας και αναγνωρίζει ως μόνη εκκλησιαστική αρχή αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου (βλ. Δελτίο τύπου Εσφιγμένου 18/11/19). Θα μου πείτε αυτονόητο, δεν είναι; Όχι δεν είναι! Γιατί το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσπαθεί, να μας πείσει για το ανάποδο…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Σε απάντηση των όσων γράφονται στον τύπο για την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή Α.Ο. κ. Αθανάσιου Μαρτίνου στο κτήριο της νομιμοφανούς αδελφότητας των Ψευδοεσφιγμενιτών –Κατσουλιέρηδων. Έχουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Διοικητή Α.Ο. καλοπροαίρετα τα κάτωθι:

Εντιμότατε κ. Αθανάσιε Μαρτίνε,

• Η νομιμότητά της Ψευδοεσφιγμένου βάσει Κ.Χ.Α.Ο. εξετάζεται, από τον τρόπο της ίδρυση της μέχρι και το πλήθος του σημερινού μοναχολογίου της που ανήκει αποκλειστικά στην αδελφότητα αυτή (και όχι τους ιερωμένους της Ελλαδικής εκκλησίας ή τους μοναχούς άλλων μονών που παρουσιάζει σαν δικούς της) .

• Μιλάνε ακόμα για αγάπη αλλά μας την εξέφρασαν με λοστούς, βαριές & μπράβους.

• Το αυτοδιοίκητο βάσει Κ.Χ.Α.Ο. καταπατήθηκε πολλάκις και στην περίπτωση μας επιδεικτικά.

• Καταληψίες δεν υπήρξαμε ποτέ στο μοναστήρι εγκαταβιούμε αδιάλειπτα ως αδελφότητα εδώ και αιώνες.

• Εξωεκκλησιαστικοί επίσης δεν υπήρξαμε ποτέ, αναιτίως μας επεβλήθη καθαίρεση το 2002 διότι βόλευε νομικά και αποκλειστικά στην απομάκρυνσή μας. Απόδειξη αυτού είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την από 14 Δεκεμβρίου 2002 απόφαση της, μας αναγνωρίζει Ιεροσύνη το 2001 αλλά όχι το 2002, αν και οι όποιες πνευματικές διαφορές μας δεν έχουν αλλάξει πουθενά από το 1972. Απλά τυχαία 30 χρόνια μετά βόλευε η φυσική μας εξόντωση και φυσικά ο παράνομος βάσει Κ.Χ.Α.Ο. διορισμός της Ψυδοεσφιγμένου.

• Εμείς ουδέποτε αναγνωρίσαμε άλλη εκκλησιαστική αρχή πλην αυτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ας το παρουσιάζει διαφορετικά το Φανάρι, καθώς επίσης είμαστε διαθέσιμοι στην όποια ανοιχτή-δημόσια συζήτηση για όσα πιστεύουμε ότι μας αδικούν και χωρίζουν. Απόδειξη πως η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχίου έγινε δεκτή το 2016 στην «ταλιμπάν», «εξωκκλησιαστική», «καθηρημένη» & «σχισματική» Εσφιγμένου. Απλά ήταν πλασματική η διάθεση της για διάλογο με προγεγραμμένο τέλος, αφού μέλος της Εξαρχίας απλά δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Η Φαναριώτικη επισκοποκεντρική Χριστανική αγάπη πάντα τελειώνει σε τελεσίγραφα. Αυτή είναι η αλήθεια.

• Ανθρώπινα δικαιώματα για τους Εσφιγμενίτες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2019. Μέχρι ώρας δεν είδαμε καμία πολιτική αρχή, να ορθώνει ανάστημα για τις απαγορεύσεις, στα στοιχειώδη, που μας έχουν επιβληθεί. Λόγω θεσμικού σας ρόλου, κατανοούμε την μη παραδοχή αυτών των παραβιάσεων. Με την παρούσα επικαλούμαστε όμως την ανθρώπινη σας φύση και την Χριστιανική σας αγάπη διότι αυτές οι παραβιάσεις γνωρίζετε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν υπογραφές μόνο μοναχών, με εντολή επισκόπων. Μέσω της εξοχότητας σας παρακαλούμε για ηθική, ειρηνική και δίκαιη λύση.

Μεταφέρετε σας παρακαλώ την αγωνία μας στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Μητσοτάκη. Καθώς επίσης και την έκκληση μας προς εσάς για πρωτοβουλία εξεύρεσης ειρηνικής, δίκαιης, ηθικής και νόμιμης λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν την μοναστική μας ζωή. Και όχι στην έναρξη ενός ακόμη ατέρμονου φαινομενικού διαλόγου με προδιαγεγραμμένα αδιέξοδα & τελεσίγραφα προς δημοσιογραφική τέρψη.

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΕσφιγμένουΜονήΒαρθολομαίοςΜοχανοίΠείσμα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Η Στιγμή της Αστυνομικής επιχείρησης στο Κονάκι της Ι.Μ. Εσφιγμένου στις Καρυές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ….

ΣΧΟΛΙΟ…

Ὁμολογητές ἱερεῖς ἐν διώξει…Ἐκεῖνο ὅμως πού ὀφείλει νά μᾶς χαροποιεῖ καί νά μᾶς στηρίζει, εἶναι τό ὅτι μέσα στόν διωγμό πού ζοῦμε καί πού ὁλοένα καί περισσότερο θά κλιμακώνεται, ὑπάρχουν καί ὁμολογητές Χριστοῦ μέ πνεῦμα αὐτοθυσίας καί ἀγωνιστικό φρόνημα. Καί ὅσο θά βγαίνουν τέτοιοι, θά ὑπάρχει καί ἐλπίδα.

Η ΔΙΚΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ 25/5/2021

Μονή Εσφιγμένου: Μείωση ποινής και μετατροπή σε εξαγοράσιμη για τους καταδικασθέντες

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση

Μετά από εννέα χρόνια, έλαβε οριστικό τέλος η δικαστική διαδικασία για το περιστατικό με τις μολότωφ, το οποίο είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2013 στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης το 2019, είχαν καταδικαστεί 8 μοναχοί, οι δύο σε 17 χρόνια κάθειρξη και οι υπόλοιποι 6 σε εννέα.

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, μετά από νέα συζήτηση, κατόπιν αναίρεσης της προηγούμενης απόφασης, επέβαλε ποινή, για τους μεν πρώτους, πέντε ετών και έξι μηνών φυλάκισης, μετατραπείσα προς πέντε ευρώ ανά ημέρα ενώ για στους υπόλοιπους έξι ποινές φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στους μοναχούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και πλέον, μετά την καταβολή του ποσού της εξαγοράς, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο της σύλληψης και να επιστρέψουν στα μοναστικά τους καθήκοντα.

Οι συνήγοροι των μοναχών  κ. Νάστας Σωτήριος,  Μαργαρίτης Λάμπρος και Αλκιβιάδης Γρηγοριάδης, μιλώντας στο Lawandorder.gr εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση και τη λήξη αυτής της δικαστικής διαμάχης.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: