ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : AUKUS: “Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι θα διαλύσουν την ΕΕ”;

 

Εχω την αίσθηση, ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και ότι ίσως αυτές οι αλλαγές φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά το “Ποθούμενο”, όχι μέσα από ένα δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα αλλά μέσα από την τεθλιμμένη οδό, την οποία επιβάλλεται, να διαβούμε, ώστε περνώντας δια….

πυρός και σιδήρου, να φθάσουμε στην ευκταία κάθαρση, που θα μας επιτρέψει, να ζήσουμε στο νέο ανακαινισμένο κόσμο της Αναλαμπής της Ορθοδοξίας με τη διάδοση του Ευαγγελίου σε όλη την Οικουμένη .

Και ναι μεν κατανοώ -λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε- την άποψη όλων αυτών που υποστηρίζουν, ότι πηγαίνουμε ντουγρού για Αντίχριστο και την κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά εξακολουθώ, να θεωρώ, ότι…
“Θεός θέλει ο Αντίχριστος του κόσμου για να γίνει”
(κατά το προφητικό ποίημα “Ακούσατε έθνη και λαοί”)
http://www.ell.gr/prof_ellas3.pdf

αλλά…
“Άλλαι μεν αι βουλαί των ανθρώπων -ή σατανάδων εν προκειμένω- άλλα δε ο Θεός κελεύει.”

Και για να μην τα πολυλογώ, ξεκινώ πάραυτα:
AUKUS:
Και ξάφνου, ο ήδη υπάρχων αγγλοσαξονικός άξονας παίρνει σάρκα και οστά με την τριμερή συμφωνία – ουσιαστικά στρατιωτική συμμαχία- ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας, η οποία βάζει φωτιά στα μπατζάκια μας, φέρνει στην επιφάνεια ήδη υπάρχοντα προβλήματα, που κρύβονταν επιμελώς κάτω από το χαλί και μετατοπίζει το κέντρο των εξελίξεων προς Ινδο-Ειρηνικό μεριά!

Τι θέλει, να πει ο ποιητής;
Απλούστατο! Μέχρι πρότινος θεωρούσαμε, ότι ο άξονας της λεγόμενης Δύσης περιελάμβανε ΗΠΑ και Ε.Ε., οι οποίες προχωρούσαν χεράκι χεράκι ως πιστοί σύμμαχοι απέναντι σε Ρωσία – Κίνα και Σία. Προφανώς αυτό ήταν λάθος και θα εξηγήσω λίγο παρακάτω το λόγο.

Το πρώτο πλήγμα στη συνοχή της Ε.Ε. έδωσε η μετά πολλών κόπων, βασάνων αλλά και τυμπανοκρουσιών αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., το ξακουστό Brexit, το οποίο κάποιοι “έγκριτοι αναλυτές” της δεκάρας έσπευσαν, να χαρακτηρίσουν ως μέγα σφάλμα και αποκοτιά της Γηραιάς Αλβιώνος, η οποία απομονωνόταν και αποδυναμωνόταν με την επιλογή της αυτή, ενώ μετά την απομάκρυνσή της από το ταμείο ουδέν λάθος θα της αναγνωριζόταν εκ μέρους της Ε.Ε.

Η δημιουργία της τριμερούς αυτής συμμαχίας απέδειξε, ότι τελικά το Brexit κάθε άλλο παρά αψυχολόγητη ή παρορμητική ενέργεια ήταν! Και, αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη, οι φλεγματικοί Βρετανοί ήταν μάλλον προσυνεννοημένοι με το Αμέρικα, ώστε να επιφέρουν ένα μεγάλο πλήγμα στο σαθρό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Γηραιά Αλβιών vs Γηραιά ΄Ηπειρος σημειώσατε ένα!
Μα γιατί το λες αυτό;
Μήπως, λέω μήπως, οδεύουμε αισίως προς την προφητευθείσα διάλυση της Ε.Ε., κατά το «Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι θα διαλύσουν την ΕΕ όταν σηκώσει ξανά κεφάλι ο Χίτλερ (Γερμανία)»;
https://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/703459_agios-paisios-oi-amerikanoi-kai-oi-aggloi-tha-dialysoyn-tin-ee-otan

Μα καλά, μίλησε κανείς για διάλυση της Ε.Ε.; Μήπως είσαι τρελή; Μήπως τά ‘χεις χαμένα;

Και όμως! Η τρέχουσα κατάσταση στην Ε.Ε. είναι η εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τέλος εποχής για τη φίλτατη Αγγέλω, η οποία φεύγει και αφήνει πίσω της συντρίμμια, τουτέστιν μία Γερμανία ακέφαλη -αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον μήνες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης- αλλά μήπως εν τέλει αφήνει και μία Ε.Ε. ακέφαλη; Οέο;

Γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και κακά τα ψέματα, η Αγγέλω είχε σηκώσει κεφάλι ως άλλος Χίτλερ και το έπαιζε βαρύμαγκας λύνοντας και δένοντας, αποφασίζοντας και διατάσσοντας σε ολόκληρο το τσιφλίκι που αποκαλείται Ευρώπη!

Πράγμα το οποίο οπωσδήποτε δεν καλάρεσε αφενός σε Αγγλάκια, τα οποία είχαν ανέκαθεν τη συνήθεια, να είναι αυτοί οι αρχηγοί και η μεγάλη δύναμη, αφετέρου στα Αμερικανάκια, επειδή απλούστατα η φίλτατη ΄Ανγκελα το έπαιζε σε διπλό -για να μην πω τριπλό- ταμπλό:

– ΜΕ ΡΩΣΙΑ:
Ως γνωστόν, η Γερμανία είναι γίγαντας με πήλινα πόδια, αφού ναι μεν είναι βιομηχανική χώρα αλλά κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! ΄Οπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει, ότι εξαρτάται απολύτως από τη ρωσική ενέργεια, όχι μόνο για να κινήσει τα εργοστάσιά της αλλά ακόμα και για να ζεσταθεί! Γι’ αυτό το λόγο επιθυμούσε διακαώς την κατασκευή του Nord Stream 2, γεγονός που συναντούσε διαρκώς εμπόδια από τις ΗΠΑ που είχαν άλλο στόχο:
Την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία no matter what!

– ΜΕ ΚΙΝΑ:
Αλλά και με τους σχιστομάτηδες η Γερμανία της ΄Ανγκελα είχε αγαστές σχέσεις για εμπορικούς λόγους! Δεύτερο φάουλ για ΗΠΑπατζήδες.

– ΜΕ ΗΠΑ:
Εδώ υπήρχε ένας έρωτας μεγάλος, όσο τα νεοταξιτάκια Μέρκελ και Ομπάμα έλυναν και έδεναν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και είχαν τους πάντες κάτω από την μπότα τους. Η μαγιονέζα χάλασε επί Ντόναλντ και καθώς φαίνεται, μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το τέλος εποχής για τη Μέρκελ μπορεί, να εξελιχθεί σε τέλος εποχής για την παντοκρατορία της Γερμανίας στην Ε.Ε., αν ο επόμενος καγκελάριος -όποτε και αν αναλάβει- δε διαθέτει ανάλογη πυγμή με αυτήν της σιδηράς κυρίας Νο 2 (μετά τη Θάτσερ) ή αν απλούστατα δέχεται χτυπήματα κάτω από τη μέση. Και αν η Γερμανία δεν είναι σε θέση, να κρατήσει τα ηνία της ενωμένης Ευρώπης, τότε ποιος λέτε, να αναλάβει; Ο Μανωλάκης ο γεροντόφιλος; Χαχα! Καλό!

ΓΑΛΛΙΑ:
Ο οποίος Μανωλάκης ως άλλη απατημένη γκόμενα το φυσάει και δεν του κρυώνει, ότι η Αυστραλία του την έκανε στριφογυριστή στην κανονισμένη εδώ και χρόνια μπίζνα για τα ντιζελοκίνητα υποβρύχια, για να προτιμήσει τα πιο προχώ πυρηνοκίνητα των ΗΠΑπαραίων.

Και ως κερ@τάς και δαρμένος έχει δύο επιλογές:

1. Να το κάνει γαργάρα και να συνεχίσει, να προσπαθεί για τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το τρίο μπελκάντο ΗΠΑ – Βρετανία – Αυστραλία…
2. ΄Η να το κρατήσει μανιάτικο και να προσπαθήσει, να ηγηθεί της ενωμένης Ευρώπης και να πάει κόντρα στους Αγγλοσάξονες!

Τον κόβετε αλήθεια εσείς το Μανωλάκη για ηγέτη με … κότσια; Moi non! Από χλωμό έως εκρού του νεκρού!

Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ, ότι όποια και αν θα είναι η στάση της Γαλλίας από εδώ και εμπρός και όποια και αν θα είναι η διάδοχη κατάσταση στη Γερμανία, η AUKUS έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για κοσμογονικές αλλαγές σε όλον τον πλανήτη και μία πολύ πιθανή εξ αυτών μπορεί, να είναι, αν όχι άμεσα η διάλυση της Ευρώπης, οπωσδήποτε η αποδυνάμωσή της και η έλλειψη από τούδε και στο εξής πρωταγωνιστικού ρόλου εκ μέρους της στα τεκταινόμενα. Το σχίσμα πάντως στο δυτικό κόσμο είναι ήδη γεγονός!

΄Οσο για τις υπόλοιπες συνέπειες της Αμερικανο – Βρετανο – Αυστραλιανής συμμαχίας…
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

ΥΓ 1: Μήπως η φίλτατη Μ. Βρετανία απλώς επέλεξε, να πηδήξει από το καράβι της Ε.Ε., επειδή γνώριζε εκ των προτέρων, ότι αυτό θα βούλιαζε;

ΥΓ 2: Μήπως τελικά αποδεικνύεται, ότι οι Ελληνάρες πιο μπιπ πεθαίνουμε, αφού επιδιώξαμε την παραμονή “πάση θυσία” στο καράβι της Ε.Ε. και του ευρώ, που είχε ήδη μπατάρει, μην προβλέποντας το ζοφερό του μέλλον;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

πηγή

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: